Blog Post by Alberto

Blog post by our former volunteer Alberto from Spain.
Click here to see the original blog.

10414384_845101138877725_7721290644375460241_n
Vaig conèixer The Bridgeline a través de SCI Catalunya i de seguida vaig pensar que podia ser una bona organització per a realitzar un voluntariat en contacte amb les persones que més ho necessiten dins de la comunitat. The Bridgeline està situada a Charlottesville, Virginia. Es una organització sense ànim de lucre que treballa amb adults que tenen lesions cerebrals. L’organització té tres cases on viuen la majoria dels residents, i també treballa amb molts d’altres que viuen de manera autònoma.

El primer que sobta al conèixer les lesions cerebrals es que poden succeir-li a qualsevol persona: una mala caiguda, un accident de cotxe o un accident domèstic, per exemple. Tornar a començar és difícil però la meva experiència aquí em diu que els avenços són possibles i que la recuperació avança cada dia! És un procés llarg i molt constant, però durant aquests mesos he vist la lluita diària dels pacients i la seva capacitat d’autosuperació. Aquests moments m’han fet relativitzar els meus problemes diaris i m’han fet veure quines són les dificultats reals de la vida i com superar-les amb molt d’esforç.

The Bridgeline té un ampli equip de professionals: metges, treballadors socials i voluntaris, amb els quals treballo a diari. L’ambient de treball és molt familiar ja que molts dels treballadors tenen amics amb lesions cerebrals o hi treballen com a voluntaris.Com a voluntari, treballo amb els residents creant tallers de música, art, esports, cuina, lectura i cinema, entre d’altres. En aquests espais, els pacients aprenen a estimular les seves habilitats i a reforçar aspectes fonamentals com la motricitat i la memòria. Poc a poc, els pacients són més autònoms i refermen la seva integració en la comunitat. És un treball estimulant i molt exigent, tant pel voluntari com pel pacient, però molt reconfortant en tots els sentits. És increïble com d’agraïts son els residents i quantes coses s’aprenen d’ells cada dia! Tots ells són un gran exemple per a mi. M’han ajudat a créixer com a persona en veure que malgrat les seves dificultats físiques i cerebrals sempre tenen il·lusió i metes per assolir.